piątek, 27 czerwca 2014

Majonez kętrzyński o smaku chrzanowym


Trzecim produktem otrzymanym do testów w ramach współpracy z



http://credopr.pl/


jest stołowy majonez kętrzyński o smaku chrzanowym

(córka już zdążyła mu trochę karteczek poodrywać. To Jej jakieś hobby albo nie wiem co. Gdzie tylko znajdzie odstający kawałek od razu go ciągnie. Ze wszystkich kopert od razu znaczki giną a z paczek taśma klejąca.)
 Szklany słoiczek o pojemności 220g
Tak opisuje go producent:

Majonez o smaku chrzanowym 220g

Wszystkich konsumentów poszukujących nowych wrażeń smakowych, a przede wszystkim „fanów” Majonezu stołowego kętrzyńskiego, zainteresują z pewnością, stworzone na jego bazie, Majonezy smakowe. To niezwykłe połączenie majonezu z dodatkiem naturalnych wyciągów smakowych (czosnkowego) i (chrzanowego), w połączeniu z kompozycją przypraw sprawi, że jaja, wędliny, czy potrawy z grilla nabiorą nowego wykwintnego i niepowtarzalnego smaku.
Skład: olej roślinny rzepakowy 65%, woda, musztarda (ocet spirytusowy, gorczyca, sól, ekstrakt przypraw), żółtka jaj 6%, cukier, ocet spirytusowy, aromat chrzanowy, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, sól
alergeny: jaja, gorczyca


Majonez tak samo jak poprzedni jest gęsty i kremowy.Kiedy odkręcimy słoiczek wyczuwamy nutę majonezu ale kiedy głębiej wciągniemy powietrze delikatnie zakręci Nas w nosie.
Kiedy spróbowałam widelcem troszkę majonezu nie poczułam chrzanu. Pomyślałam, że trochę szkoda iż jest On aż tak delikatny. Nałożyłam na kromkę troszkę więcej i wtedy poczułam w buzi przyjemny w miarę ostry smak chrzanu. Pychotka


http://www.majonezy-ketrzyn.pl/




1 komentarz: